Při oblékání se málokdo pozastavuje nad tím, jaký vlastně volí výstřih. Což je škoda. Výstřihem lze říct mnoho věcí a také je s nimi možné dosáhnout různých dojmů. Dokáží, pro někoho možná překvapivě, zakouzlit s proporcemi těla. V dnešním článku si představíme jednotlivé druhy výstřihů a také to, na jaké postavě vyniknou.

Existuje celá řada výstřihů a vždy by měly být voleny podle stylu oblečení a podle toho, kam se zrovna chystáte. Klasické tričko vám moc možností, co se týče výstřihu, nedává, má většinou klasický kruhový výstřih. U halenek, šatů, tunik a topů je to ale jiné, tam je škála možností mnohem širší. Správně zvolený výstřih podtrhne vaše přednosti a upozadí případné nedokonalosti.

 

Lodičkový výstřih

Lodičkový výstřih se hodí pro postavy s užšími rameny a menšími ňadry. Výstřih je mírně vykrojený a kopíruje linii klíčních kostí. Vynikne na ženách s dlouhou šíjí. Nejčastěji ho najdete na námořnických topech. Na první pohled může působit nudně a nevýrazně, ale není třeba se obávat. Jeho jednoduchost je jeho největší přednost. Vždy se v něm budete cítit příjemně a pohodlně.

 

Výstřih do tvaru V

Véčko nebo také výstřih do V je velmi populární především pro svou smyslnost a svůdnost. Prodlouží krk a také dovolí nahlédnout hluboko do dekoltu. Samozřejmě existuje mělčí a hlubší varianta, záleží na osobních preferencích.

 

Hranatý výstřih

Hranatý výstřih zpravidla zaujme na první pohled svojí netradičností. Typické pro něj je široce odhalený dekolt, více však do šířky nežli hloubky. A díky tomu, že hrana je zarovnaná, neodhaluje tento výstřih ňadra příliš. Hranatý výstřih existuje ve dvou variantách – ostře řezaný, nebo s oblými rohy.

 

Kulatý výstřih

Kulatý výstřih patří k nejfrekventovanějším výstřihům vůbec. Důvod k tomu je snadný, sluší téměř všem a nedá se jím nic zkazit. Zpravidla dodá outfitu odstín nevinnosti.